AG Nacht van de Maan verwelkomt zaterdag meer dan 1400 nachtwandelaars in Halle-Zoersel

Golazo
Golazo

Op zaterdag 9 juli wandelen meer dan 1400 wandelaars de nacht in op de achtste editie van de AG Nacht van de Maan in Halle-Zoersel. De deelnemers kunnen kiezen voor een marathonwandeling van 42 km dwars door de Antwerpse Kempen of voor de Sundown Walk van 10 km.

Vertrekken bij zonsondergang, aankomen bij zonsopkomst en de maan die onderweg voor natuurlijke verlichting en een snufje magie zorgt. Dat is het concept van de AG Nacht van de Maan.

Het parcours van deze wandelmarathon loopt over rustige landwegen en mooie stukjes natuur op het grondgebied van Halle, Oelegem, Massenhoven, Viersel, Pulle, Vorselaar, Pulderbos, Zoersel, Oost-en Westmalle, Schilde en Sint-Antonius. Onderweg zijn er drie rust- en bevoorradingsposten voorzien. Start en finish liggen in het park van Kasteel Hallehof in Halle-Zoersel.

Wie 42 km te ver vindt, kan de Sundown Walk van 10 km stappen. Op dit leuke parcours passeren de deelnemers onder andere langs het Fort van Oelegem, het Vrieselhof, de Antitankgracht en over een vlonderpad dat over bommenkraters loopt. Een ideale, sportieve avondactiviteit voor gezinnen!

Het maanlicht zorgt bij helder weer voor een feeërieke, natuurlijke verlichting van de omgeving, maar het is belangrijk om als deelnemer ook zelf goed zichtbaar te zijn. De organisatie roept alle wandelaars op om ’s nachts fluohesjes te dragen en verlichting mee te nemen.

PRAKTISCHE INFO AG NACHT VAN DE MAAN

Programma zaterdag 9 juli 2022:

• Vanaf 18u30: afhalen startbewijzen Sundown Walk
• 19u-20u: vrije start Sundown Walk
• Vanaf 20u30: afhalen startbewijzen AG Nacht van de Maan
• 21u: start wave 1
• 21u30: start wave 2
• 22u: start wave 3
• De finish sluit de volgende ochtend, op zondag om 10u

Start & finish:

Park van het Kasteel Hallehof
Kasteeldreef 55
2980 Halle-Zoersel

Meer info & inschrijvingen:

Online inschrijven kan nog tot vrijdag 8 juli middernacht. Zaterdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

Deel dit bericht

Dit jaar zal er geen Nacht van de Maan zijn. Graag verwelkomen je op één van onze andere wandelingen.  

Je vindt onze volledige kalender hier : www.wearewalking.be