Image Alt

Nacht van de Maan

Dé meest unieke wandelmarathon bij volle maan!

Wandelen bij volle maan .

NACHT VAN DE MAAN © is een ingetogen wandeling bij maanlicht. Deze wandelmarathon (42 km) zal gewandeld worden in de nacht van 4 op 5 juli 2020. Het is een breedschalig sportevenement met aandacht voor het ecologische aspect.

Er wordt gestart bij zonsondergang en de aankomst gaat pas open bij zonsopgang. Dit belet dat er gelopen wordt maar laat geoefende wandelaars toch toe om stevig door te stappen (gemiddeld 5.5 km/h). Onderweg heb je de mogelijkheid om een “moondip”, een zwempartij bij volle maan, te doen in het Albertkanaal. Dit is uiteraard niet verplicht maar versterkt het maangevoel en de sfeer tijdens deze nachtelijke tocht.

De organisatie vraagt de deelnemers om stilte te respecteren en elke vorm van competitiviteit te vermijden. Samen wandelen we onder het maanlicht en genieten van de rust, de natuur en de geuren van een heerlijke zomernacht.

Wanneer?

Zaterdag 4 juli 2020 om 22 uur

Waar?

Halle-Zoersel (Antwerpen)

Vertrek

Vòòr vertrek kan je een heerlijke pastamaaltijd nuttigen. Onderweg zijn er controleposten waar ook medische verzorging en bevoorrading worden voorzien.

Aankomst

Bij aankomst wordt er voor alle deelnemers een heerlijk sunrise-ontbijt, mét Trappist van Westmalle ?, geserveerd aan het kasteel van Halle-Zoersel.

42 km bij volle maan .

De deelnemers krijgen een glowstick, T-shirt, pastamaaltijd, sunrise-ontbijt (mét Trappist van Westmalle 😉 ), moondip, bewaakte vestiaire, diploma, alle bevoorradingen en medische verzorging onderweg en een stempel in jouw wandelboekje). Modules eveneens mogelijk zonder pasta, T-shirt of ontbijt.

Goede doel .

Door jouw deelname steun je ook Hope, we love life. HOPE Benefiet, dat zich al jaren inzet voor kankeronderzoek, zet het werk van zijn bezieler Rupert Suply met verenigde krachten verder. Dj en kankerpatiënt, Rupert Suply (30), verloor in juni 2016 de strijd tegen kanker na vele jaren vechten en meer dan 650 chemo’s. Vandaag staat een enthousiast en vastberaden team van naaste vrienden en familie aan het roer van HOPE Benefiet om zo Ruperts dromen alsnog allemaal waar te maken. Het voornaamste doel: ‘Hope’ geven aan diegenen die ‘Hope’ nodig hebben.

Parcours .

Het parcours loopt langs rustige landwegen en mooie stukjes natuur over de grondgebieden van Halle, Oelegem, Massenhoven, Viersel, Pulle, Vorselaar, Pulderbos, Zoersel, Oostmalle, Westmalle, Schilde en Sint-Antonius.

Inschrijven .

Binnenkort gaan onze inschrijvingen terug open!

Onze partners .